Ulrika är

...en sångerska som gärna väljer låtar ur den härliga amerikanska jazzen och framför dem med värme och känsla. Repertoaren består mest av standards i olika tempo och stilar: swing, ballad, blues, bossa med mera. Hon framträder i konstellationer med lite olika sound och utformning, på mingel, restauranger, caféer, fester, dans, företagsevenemang m m beroende på uppdrag och önskemål. Vid bröllop och andra tillställningar kan gärna ett set läggas in med populära och lite ösigare låtar att dansa till! Spelningarna är framförallt i Södra Sverige med Malmö och Lund som bas.

Kort historik

Ulrika har sjungit sedan unga år och här är en sammanfattning av hur jazzen fångade hennes intresse! Vägen började med klassisk sång, som 4:e-klassare hos sångpedagog Sylvia Mang Borenberg i Växjö. Med både privat sångundervisning och som 1:a alt i musikskolans kör fanns planer på att så småningom bli mezzosopran och sjunga klassisk musik. Åren gick, utbildningar och arbete innebar flytt från Växjö. Perioder följde med olika sångpedagoger och körer i Stockholm och Malmö med omnejd, t ex Malmö Symfoni Orkesters kör.

Men det var något som inte stämde riktigt. Det var dags att prova någon annan musikstil. Efter en flytt från Malmö ut 'på landet' började hon sjunga i King Street Gospel i Hörby. Efter några år där kom hon i kontakt med barbershopkören Accapelladies och fick senare möjlighet att vara med i gospelkören Rejoice i Lund. Omkring år 2000, under studier på jazzinstitutet i Malmö fick hon drömmen att ha ett eget jazzband. Och sedan dess sjunger hon i flera olika konstellationer och vidareutvecklar sig genom lektioner och så mycket praktik som möjligt. 

Jazzlärare genom åren: Vivian Buzcek, Anna Weister Andersson, Maria Hjorth, Lotta Allard, Ane Ramløse och Agnes Berg. Övriga lärare beträffande bl a scennärvaro, presentationsteknik och röstteknik har varit Sofi Hellborg och Anna-Lena Tideman.

Ulrika Smedman

Smycken från www.annmariandersson.se, kläder från www.krizi.se